Kontakt

Personlig erfarenhet

Efter att min son Love dog upplevde jag så många kraftiga och fysiska symptom som samtalsterapin inte nådde. Sorgen och traumat var fastfruset bakom spänningar och skydd. Jag behövde hitta en annan ingång eftersom smärtan gjorde sig påmind dygnet runt.

Jag provade BodySense – The art of self healing och sakta började det som frusit fast öppnas lite i taget och smälta. Det villkorslösa hållandet i beröringen tillsammans med närvaron skapade inre kontakt. Det ledde till att nervsystemet började reglera de höga stressnivåerna, något som ökade avslappning och flödet i kroppen, vilket i sin tur hade effekt på symptomen. Ibland kunde det bli tillfälligt intensivare, likt vågor som sköljde igenom. Med tiden lärde jag mig att tillåta det som kom och ha tillit att det ledde till läkning. Jag har fått lära mig att kroppen och själen har en inneboende intelligens som inte ger oss mer än vi klarar av att integrera.

Min upplevelse är att sorg behöver bli bevittnad av någon som är trygg och utan egen agenda. Under sessionerna kände jag mig sedd och hörd på en djup ordlös nivå. Det bidrog till att jag började gråta mer, vågade känna mer och klarade att möta insikten av det som hade hänt. Jag tror vi behöver kombinera flera saker i vår sorgbearbetning, och att processa via kroppen blev en viktig nyckel för mig. Efter en tid utbildade jag mig till terapeut i metoden och erbjuder nu den till andra sörjande. Ta gärna kontakt om du tror att BodySense skulle kunna stödja dig.